Csillag Optika Szeged
image Facebook oldalunk:

 

Crizal Prevencia

Tartós védelem a szem egészségéért

 

AZ UV SUGÁRZÁS ÉS A KÉK FÉNY MINDENHOL JELEN VAN

 

 Kültéren:

Időjárástól függetlenül (napsütéses vagy felhős időben, esőben vagy hóban) az UV sugárzás és az ibolya-kék fény káros a szemünk egészségére.

 


Beltéren:

Bármilyen helyiségben is vagyunk, az ibolya-kék fénynek káros hatása van szemünkre. Az ibolya-kék fény a LED lámpák és a fluoreszkáló fényforrások fényének alkotóeleme, melyet a legtöbb modern készülék kijelzője (számítógép, táblagép, okostelefon stb.) kibocsát magából.

 

VÉDEKEZZEN ELLENE AZ ÉV MINDEN NAPJÁN!
A LEGÚJABB CRIZAL INNOVÁCIÓ SZELEKTÍV FÉNYSZŰRŐ RÉTEGGEL


1.
Megelőzi a szem idő előtti öregedésének kialakulását azáltal, hogy képes a káros sugárzás szelektív kiszűrésére.
Csökkenti az ibolya-kék fénynek való kitettséget és ezzel jelentősen növeli a retinasejtek élettartamát(1)
25-Ször jobban védi a szemet, mint UV védelem nélkül. Ez a legjobb, színezetlen lencséken elérhető UV védelem az Essilortól.(2)


2.
Segít megőrizni általános jó közérzetünket a létfontosságú látható fény átengedésével, melynek kiemelkedő szerepe van az alvás és ébrenlét, hangulatunk és kognitív teljesítményünk szabályozásában.


3.Tartósan optimális látásélményt biztosít az éles, tiszta látás 5 ellenségével szemben:

  • Tükröződés
  • Karcok
  • Ujjlenyomatok
  • Por
  • VízcseppekA FÉNYNEK ALAPVETŐ SZEREPE VAN MINDENNAPI ÉLETÜNKBEN

  •  Elengedhetetlen a látáshoz: környezetük megfelelő érzékeléséhez, a formák, részletek, színek megtapasztalásához.
  • És hozzájárul általános jó közérzetünkhöz: az alvás és ébrenlét szabályozásához, hangulatunkhoz és kognitív teljesítményünkhöz.

 

AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ EGÉSZSÉGES LÁTÁSÉRT VÉDJE SZEMÉT MÁR MA!


(1)    A Crizal Prevencia szemüveglencsék a káros kék fény 20%-át kiszűrik, ezáltal 25%-kal csökkentik a retinasejtek pusztulását. A kék fény szűrésének aránya ettől kismértékben eltérő lehet a lencsealapanyag függvényében. Az Essilor és a Paris Vision Institute által végzett in vitro tesztek során retina pigment hámsejteket tettek ki kék fénynek, így reprodukálva a 40 éves emberi szem napfénynek való kitettségét.
(2)    Az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index-szel mérve, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. E-SPF=25 minden Crizal Prevencia lencse esetén, kivéve az Essilor Orma®, ahol E-SPF=10. Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a lencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója.