Csillag Optika Szeged
image Facebook oldalunk:

UV Control

Teljes körű védelem a káros UV-sugarakkal szembenMit jelent az UV?


Az UV-sugárzás (ultraibolya-sugárzás) a Napból származó fény egyik típusa, mely, bár láthatatlan az emberi szem számára, fontos része mindennapi életünknek: meghatározó szerepet tölt be a D-vitamin képződésében, élénkítő hatással van ránk, illetve serkenti az endorfin termelődését. Az UV-sugárzásnak azonban káros hatásai is vannak, például a bőrünkre és a szemünkre  nézve. Bár a legtöbb ember tisztában van az UV-sugárzás okozta veszélyekkel a nyár folyamán, kevesen gondoskodnak szemük védelméről az év többi részében is, amikor az UV-sugárzás kevésbé látható, azonban nem kevésbé veszélyes.


Az UV-sugárzás hatása a szemünkre


Az UV-sugárzás túlzott mennyiségben káros lehet szemünk számára; a szürkehályog kialakulásának leggyakoribb oka, illetve különböző szempanaszokat és szembetegségeket idézhet elő:
• Az UV-A sugárzás hozzájárul a szem körüli bőr öregedéséhez, és növeli a szürkehályog kialakulásának esélyét
• Az UV-B sugárzás felelős a szaruhártya napégéséért, mely egy nagyon fájdalmas állapot


A szem megfelelő védelme a káros UV-sugarakkal szemben


A szemünk mint egyik legfontosabb érzékszervünk a létező leghatékonyabb védelmet igényli a káros UV-sugarakkal szemben. Bár a szemből érkező UV-sugarakat kiszűrik az UV-szűrővel rendelkező szemüveglencse alapanyagok, a szemüveglencse hátsó felületéről visszatükröződő UV-sugaraktól nem védik meg szemünket.
A Hoya legújabb felületkezelése, az UV Control azonban kiszűri ezeket a visszatükröződő UV-sugarakat, és a Hoya UV-védelmet biztosító alapanyagaival együtt teljes körű védelmet nyújt az UV-sugárzás okozta veszélyekkel szemben.

Mondjon nemet a káros visszatükröződésekre!
Védekezzen Ön is az UV-sugarakkal szemben!


Tudta-e Ön?


18 éves korunkra annyi UV-sugárzás ér minket, ami megfelel az egész életünkre elegendő UV-sugárzás 80%-ának.

Túlzott mennyiségű UV-sugárzás akár mindennapi tevékenységeink végzése során is érhet minket, ezért fontos, hogy megtegyük a megfelelő óvintézkedéseket.

Csakúgy, ahogy a bőrünk, a szemünk is le tud égni az erős UV-sugárzás hatására.

A hóról visszaverődő UV-sugárzás nagyobb károkat képes okozni szemünkben, mint az UV-sugárzásnak való kitettség a napos nyári hónapokban.


AZ UV Control szemüveglencse előnyei:


Megóvja a szem körüli bőrt az UV-sugárzás okozta öregedéstől

 

Megóvja a szemet a káros UV-sugaraktól

 

Megvéd az UV-sugárzás okozta szempanaszokkal és szembetegségekkel szemben


Rendkívüli teljesítmény


Az UV Control a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife réteggel kombinálva elérhető, így a fenti előnyök mellett karcálló, tükröződéscsökkentő,  víz-, por- és szennyeződéstaszító hatással is rendelkezik.